Mainos
Mainos

Yleislakko lamaannutti Kreikan kaupungit

Yleislakko lamaannutti tänään lähes täysin Ateenan ja muut Kreikan suuret kaupungit. Työntekijät vastustivat lakolla sosialistihallituksen veropolitiikkaa.

Yli 200 ammattiryhmää nauttii Kreikassa verohelpotuksia, jotka hallitus haluaa poistaa. Parlamentin oli määrä äänestää uudistuksesta iltapäivällä, ja yli puolen miljoonan jäsenen ammatillinen keskusjärjestö GSEE kutsui lakkolaisia suurmielenosoitukseen parlamentin eteen.

Julkinen liikenne ei toiminut Ateenassa lainkaan, ja kadut ruuhkautuivat nopeasti yksityisajoneuvoista. Myös rautatieliikenne oli pysähdyksissä. Kreikan lentoyhtiö Olympic Airlines joutui peruuttamaan joitakin kansainvälisiä lentojaan.

Muiden jäädessä pois töistä merimiehet hyväksyivät hallituksen tarjouksen kahdeksan prosentin tuloverosta ja lopettivat kymmenen päivää jatkuneet lakkonsa, joka oli sulkenut satamat ja pysäyttänyt huoltoliikenteen Kreikan saaristoon. Aiemmin merimiehet eivät maksaneet tuloveroa lainkaan.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme