Mainos
Mainos

Yleislakko lamaannutti Kreikkaa

Kreikassa on lakkoiltu tänään tiukkoja säästötoimia vastaan. Tärkeimpien ammattijärjestöjen järjestämä yleislakko on ensimmäinen Kreikassa tänä vuonna.

Päivän kestävä lakko on lamauttanut lento- ja lauttaliikennettä. Kymmeniä lentoja on jouduttu peruuttamaan tai siirtämään myöhemmäksi. Kreikan saarille kulkevat lautat ovat pysyneet satamissa.

Myös osa lääkäreistä, asianajajista ja opettajista on jäänyt pois töistä.

Ammattijärjestöt tavoittelevat lakolla muun muassa keinoja työttömyyden poistamiseksi. Lakko järjestetään tarkoituksella viikkoa ennen Kreikan velkojien tekemää tilintarkastusta.

Lakkojen määrä on kasvanut viime viikkoina Kreikassa, jota riivaa jättimäinen työttömyys ja kasvava köyhyys. Esimerkiksi Ranskan presidentin Francois Hollanden viime tiistain vierailu Kreikassa jäi monilta huomaamatta, koska toimittajat olivat silloin lakossa.

Vuodesta 2010 lähtien Kreikka on saanut EU:lta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä 240 miljardia euroa tukilainoja välttääkseen konkurssin ja saadakseen taloutensa takaisin kuosiin.

(MTV3–STT–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme