Mainos
Mainos

Yleislakko pysäytti Bangladeshin

Opposition julistamalla lakolla pyritään aikaansaamaan muutoksia vaalilakeihin. Oppositio on uhannut jatkaa lakkoilua ja boikotoida myös ensi vuoden parlamenttivaaleja.

Opposition julistama puolentoista vuorokauden yleislakko on pysäyttänyt Bangladeshin lähes kokonaan. Kaupat, toimistot ja koulut ovat pitäneet ovensa tänään kiinni, eikä julkinen liikenne toimi. Myös satamaliikenne on keskeytynyt.

Lakon päätekijänä toimiva suurin oppositiopuolue Awami-liitto vaatii muutoksia maan vaalilakeihin ja useiden korkeiden vaaliviranomaisten vaihtamista. Se on uhannut jatkaa lakkoilua ja boikotoida ensi vuoden parlamenttivaaleja.

Pääkaupunki Dhakan kaduille on komennettu noin 10 000 poliisia ylläpitämään järjestystä. Yksi yhteenotto koettiin, kun poliisi hajotti noin satapäisen mielenosoittajajoukon, joka heitteli kiviä viranomaisten niskaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme