Mainos
Mainos

Yleislakkoon valmistautuva Kreikka jäi ilman uutisia

Yleislakkoon varautuva Kreikka sai tiistaina esimakua tulevasta. Kreikkalaiset jäivät ilman uutisia toimittajien lakkoillessa, ja laivat ja junat seisahtuivat merimiesten ja rautatietyöntekijöiden työnseisausten vuoksi.

Viime päivien lakkoaaltoon on osallistunut myös jätteiden kuljettajia, verovirkailijoita, kuntatyöntekijöitä ja lääkäreitä.

Keskiviikkona maassa alkaa kahden suurimman ammattiliiton julistama kaksipäiväinen yleislakko. Julkisen alan Adedy ja yksityissektorin GSEE edustavat noin kahta miljoonaa palkansaajaa eli noin puolta Kreikan työvoimasta.

Yleislakon ennustetaan olevan suurin sitten maan talouskriisin alkamisen kaksi vuotta sitten. Protestin on määrä huipentua marssiin parlamenttitalolle. Parlamentin on määrä äänestää keskiviikkona ja torstaina hallituksen säästöpaketista, joka sisältää palkkojen leikkauksia, lomautuksia ja verokorotuksia.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme