Mainos
Mainos

Yli 10 000 osallistui mielenosoitukseen Tuzlassa

Tuhannet äärinationalismia vastustavat bosnialaiset osallistuivat myöhään tiistai-iltana tähän asti suurimpaan opposition järjestämään joukkokokoukseen ennen kahden viikon päästä järjestettäviä vaaleja. Tuzlassa järjestetyn tilaisuuden järjesti viiden äärikansallismielistä politiikkaa vastustavan puolueen liittouma Yhdistynyt lista. Poliisin ja silminnäkijöiden mukaan tilaisuuteen osallistui 10000-20000 ihmistä.

Bosnia-Herzegovinan kolmanneksi suurin kaupunki Tuzla on ollut nationalismia vastustavan liikkeen keskus. Se oli myös ainoa paikka, jossa maltilliset puolueet menestyivät sotaa edeltävissä vaaleissa vuonna 1990.

Tilaisuuden järjestänyt Yhdistynyt lista on toinen kahdesta oppositioliikkeestä muslimien ja kroaattien muodostamassa liittovaltiossa. Se kannatukseksi on mielipidemittauksissa saatu 10 prosenttia.

Ennakkokaavailuissa vaalivoittajiksi veikataan serbien, kroaattien ja muslimien kansallismielisiä puolueita.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme