Mainos
Mainos

Yli 100 pakolaista tukehtui Zairessa

Yli 100 hutupakolaista tukehtui tai tallaantui kuoliaaksi täpötäydessä junassa Zairessa tänään, kertoi YK:n edustaja Kisanganissa. Juna kuljetti pakolaisia Zairessa olevalta leiriltä lentokentälle, josta heidät oli tarkoitus viedä edelleen Ruandaan.

Avustustyöntekijät ja toimittajat näkivät kymmenien ruumiiden vierivän ulos avonaisista junavaunuista junan saavuttua Kisanganiin.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n Kisanganin-toimiston päällikkö Kilian Kleinschmidt arvioi yli 100 ihmisen kuolleen. Satoja ihmisiä loukkaantui, ja yli 50:n tila on vakava. Kleinschmidt kertoi, että näky oli hirvittävimpiä, mitä hän on kohdannut koko avustustyöntekijäuransa aikana.

Hengissä selviytyneet matkustajat kertoivat, että junaan tungeksi tuhansia pakolaisia sen lähtiessä Biaron leirin lähellä olevalta asemalta. Tungoksessa heikot, lapset ja pahoin sairaat aikuiset jäivät alakynteen ja tallautuivat tai tukehtuivat kuoliaaksi.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme