Mainos
Mainos

Yli 110 000 hutupakolaista pakenee Zairen leireiltä

Yli 110 000 Burundista ja Ruandasta tullutta hutupakolaista on paennut taisteluja Uviran alueella itäisessä Zairessa, kertoivat humanitaariset järjestöt tänään. Paniikki on levinnyt useilla pakolaisleireillä, joilla 220 000 hutupakolaista on elänyt. Suurin osa pakolaisista suuntaa nyt pohjoiseen taisteluja pakoon.

Tänään taisteluja Zairen armeijan sotilaiden ja pitkään maassa asuneiden Ruandan tutsien eli ns. banyamurengien välillä käytiin sata kilometriä Uvirasta pohjoiseen. Avustustyöntekijöiden mukaan banyamurenget ovat sulkeneet päätien Uviran ja Bukavun välillä.

Banyamurenget haluaisivat Zairen kansalaisuuden, mutta maan hallitus on ollut vastahakoinen myöntämään sitä. Zairen hallitus on syyttänyt Ruandan ja Burundin tutsienemmistöisiä hallituksia siitä, että ne ovat avustaneet aseistettujen ryhmittymien pääsyä Uviran alueelle. Kummatkin hallitukset ovat kuitenkin kiistäneet syytökset.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ilmoitti jo perjantaina, että se on keskeyttänyt toimintansa useilla pakolaisleireillä.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme