Mainos
Mainos

Yli 120 000 kreikkalaista osoitti mieltä säästöjä vastaan

Kreikassa on järjestetty suuria säästöjen vastaisia mielenosoitusmarsseja, jotka liittyvät tänään alkaneeseen yleislakkoon. Poliisi arvioi, että protesteihin on ottanut osaa yli 120 000 ihmistä.

Suurin mielenosoitus järjestettiin Ateenassa, jossa Syntagama-aukiolle parlamenttitalon tuntumaan kokoontui noin 70 000 ihmistä. Marssin liepeillä liikkui huppupäisiä nuoria, jotka heittelivät palopommeja, kertoi Reutersin haastattelema silminnäkijä. Mellakkapoliisi ampui nuoria kyynelkaasulla.

Ammattiliitot protestoivat yleislakolla säästöjä, joista Kreikan parlamentin on määrä päättää tänään ja huomenna. Lakon takana ovat kaksi suurinta ammattiliittoa, jotka edustavat noin kahta miljoonaa palkansaajaa julkisella ja yksityisellä puolella.

Kaksipäiväinen lakko on sulkenut virastoja ja kouluja ja tuntunut muutoinkin julkisissa palveluissa. Myös kaupat ja leipomot pysyvät kiinni ja liikenne häiriintyy.

Kiukkuiset julkisen puolen työntekijät piirittävät monia hallintorakennuksia.

– Ota muistiosi ja tule ulos sieltä, luki Ateenassa terveysministeriön päärakennuksen seinään kiinnitetyssä tekstissä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme