Mainos
Mainos

Yli 130 diplomaattistatuksen omaavaa turkkilaista hakenut turvapaikkaa Saksasta

Yli sata diplomaattistatuksen omaavaa turkkilaista on hakenut turvapaikkaa Saksasta heinäkuun epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.  

Hakemuksia on tullut hallituksen tietoon 136 kappaletta. Joukossa on diplomaatteja, sotilaita ja heidän perheenjäseniään. Hallituksella ei ole tietoa, paljonko turvapaikkaa hakeneiden joukossa on diplomaatteja ja Nato-tukikohtien sotilaita.  

Saksan sisäministeriö kertoi luvuista asiasta kysyneelle kansanedustajalle.  
Presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallitus syyttää vallankaappausyrityksestä vaikutusvaltaista muslimisaarnaaja Fethullah Güleniä, joka asuu Yhdysvalloissa.

Heinäkuun jälkeen Turkissa on pidätetty 43 000 ihmistä, joilla epäillään olevan yhteyksiä Gülenin seuraajiin eli niin sanottuihin gülenisteihin. Noin 100 000 on menettänyt työpaikkansa.  

Saksa on ollut yksi maista, joka on kritisoinut ankarasti joukkopidätyksiä. Turkki on vaatinut Saksaa luovuttamaan epäillyt Gülenin tukijat ja Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n taistelijat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme