Mainos
Mainos

Yli 15 000 syyrialaispakolaista saapunut Ruotsiin

Ruotsi on ottanut vastaan jo yli 15 000 turvapaikan hakijaa Syyriasta – Suomen vastaava luku on alle sata.

Pakolaisten ensikodissa Gävlessä onkin tungosta. Arlandan lentokentän kautta tulleiden lisäksi Gävleen tuodaan usein syyrialaisia turvapaikanhakijoita Malmöstä sikäläisten viranomaisten työtaakan helpottamiseksi.

Paineet Ruotsin eri pakolaiskeskuksiin ovat kasvaneet päivä päivältä. Pelkästään Gävleen tulee ajoittain päivän aikana enemmän syyrialaisia turvapaikanhakijoita kuin koko Syyrian sodan aikana Suomeen yhteensä.

– Täällä on juuri nyt noin sata tulokasta. Se kertoo jotain mittasuhteista, sanoo ensikodin johtaja Christian Blackmon.

Ensikotiin saapunut Ahmed Suleiman kertoo itku kurkussa, kuinka hän kadotti perheensä hallituksen joukkojen hyökkäyksen aikana Yarmukin kaupunginosaan Damaskoksessa. Hän ei voinut enää palata kotiin hengenvaaran takia eikä tiedä vaimonsa ja neljän lapsensa kohtalosta mitään.

Ruotsin asuntotilanne on erittäin vaikea, ja viranomaiset pelkäävät että pakolaisvirran kasvaessa turvapaikan saaneet saatetaan joutua majoittamaan tilapäisesti jopa telttaleireihin ja koulujen voimistelusaleihin – kuten Balkanin sotien aikana 20 vuotta sitten.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme