Mainos
Mainos

Yli 20 kuoli Pohjois-Irakin ilmaiskuissa

23 ihmistä on kuollut Irakiin tehdyissä ilmaiskuissa, kertoo Irakin virallinen uutistoimisto INA.

Irakin lentokieltoalueet

Yhdysvaltain ja Britannian sotilaskoneet olivat uutistoimisto INAn mukaan iskeneet eilen Pohjois-Irakiin lähelle Mosulin kaupunkia. Kuolonuhrien lisäksi iskussa on ilmoituksen mukaan haavoittunut 11 ihmistä.
Irakin uutistoimisto lisää, että uhrit olivat iskun aikana pelaamassa jalkapalloa.

Irakin sekä yhdysvaltalaisten ja brittiläisten koneiden välillä on yhteenottoja lähes päivittäin. Länsimaiden sotilaskoneet valvovat Persianlahden sodan jälkeen määrättyjä lentokieltoalueita Irakin etelä- ja pohjoisosissa.

USA ja Britannia kiistävät tapahtuneen

Yhdysvaltain Euroopan joukkojen edustaja kieltää Irakin uutistoimiston välittämän tiedon.
- Kyseessä on täysin perätön tieto. Suoritimme vain rutiinitoimeenpiteen lentokieltoalueella, emmekä hyökänneet minnekään. Kaikki lentokoneemme palasivat turvallisesti takaisin, sanoo majuri Edward Loomis.

Myös Britannian puolustusminsiteriö on kiistänyt väitetyt ilmaiskut.

Irakin sekä yhdysvaltalaisten ja brittiläisten koneiden välillä on ollut usein yhteenottoja. Länsimaiden sotilaskoneet valvovat Persianlahden sodan jälkeen määrättyjä lentokieltoalueita Irakin etelä- ja pohjoisosissa. (MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme