Mainos
Mainos

Yli 20 kuoli sissien pudotettua helikopterin Kolumbiassa

Yli 20:n Kolumbian armeijan sotilaan pelätään saaneen surmansa, kun heitä kuljettanut helikopteri joutui vasemmistosissien tulituksen kohteeksi ja putosi. Välikohtaus sattui Kolumbian eteläosien viidakkoalueella eilen.

22 Kolumbian armeijan sotilasta, kaksi aliupseeria ja yksi upseeri olivat matkalla venäläisvalmisteisella Mi-17-helikopterilla syrjäiseen Araucan maakuntaan, jossa Kansallisen vapautusarmeijan ELN:n sissit olivat räjäyttäneet rikki maan suurimman öljyputken.

Kolumbian armeijan mukaan helikopteri putosi vaikeakulkuiselle ja miinoitetulle alueelle, joten mahdollisten eloonjääneiden etsintä on hankalaa.

Asiantuntijat ovat arvostelleet Mi-17-helikoptereiden käyttöä joukkojenkuljetuksiin sissien hallitsemilla viidakkoalueilla, koska ne ovat hitaita ja raskasliikkeisiä eikä niissä ole aseistuksena raskaita konekiväärejä tai raketteja.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme