Mainos
Mainos

Yli 200 panttivankia vapaaksi Perussa

Perulaiset vasemmistosissit vapauttivat viime yönä yönä 225 panttivankia. Kriisi ei ole kuitenkaan vielä ohi, sillä Punaisen Ristin mukaan sisseillä on hallussaan Japanin suurlähettilään asunnossa Limassa yhä yli 140 panttivankia.

Sissit sanoivat viestissään, että he vapauttavat jäljellä olevat panttivangit vasta, kun Perun hallitus on vapauttanut yli 400 vankilassa olevaa Tupac Amaru -sissiliikkeen jäsentä. Hallitus on aikaisemmin torjunut tuon vaatimuksen.

Vapautetut panttivangit olivat ulkomaisia diplomaatteja ja lähetystöjen henkilökuntaa. Heidät vietiin heti vapauttamisen jälkeen sairaalaan, missä Perun presidentti Alberto Fujimori kävi tervehtimässä heitä. Fujimori ei antanut lausuntoja sairaalan ulkopuolella odottaville toimittajille.

Sissit sanoivat, että he vapauttivat jouluisena eleenä ihmisiä, joilla ei ole tekemistä Perun hallituksen politiikan kanssa. Vapauttaminen tuli yllätyksenä, koska neuvotteluissa ei ollut edetty.

Panttivankien joukossa on yhä aasialaisia ja Latinalaisen Amerikan maiden diplomaatteja, joiden vapauttamista sissit sanoivat harkitsevansa. Lisäksi joukossa on japanilaisia liikemiehiä. Perulaispanttivankien joukossa on mm. kaksi ministeriä sekä asevoimien ja poliisin johtoa.
(STT-Reuter-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme