Mainos
Mainos

Yli 250 kiinalaislapselle lyijymyrkytys juomavedestä

Kiinassa on jälleen uusi lyijymyrkytysskandaali.

Yli 250 lasta on saanut lyijymyrkytyksen eteläisessä Hunanin maakunnassa Kiinassa. Lyijyä on päässyt valumaan Jangtsejoen sivujokeen Xiangiin jo pitemmän aikaa, mutta viranomaiset ovat tietoisesti peitelleet asiaa, kunnes alueen kuvernööri puuttui asiaan. Syypää vuotoon on joen rannalla toimiva lyijysulattamo.

Paikalliset asukkaat ovat valittaneet tehtaan aiheuttamista saasteista jo pitkään, mutta viranomaiset eivät ole puuttuneet asiaan, koska tehdas on ollut alueen tärkeä talousmoottori. Päinvastoin, asiasta valittaneita on pidätetty ja heitä on estetty lähtemästä kylästä vaatimaan toimenpiteitä. Erään pidätettynä olevan miehen 5-vuotiaan pojan verestä mitattiin vaarallisen korkeita lyijypitoisuuksia, 238 milligrammaa litraa kohti. Kaikki sairastuneet lapset ovat alle 14-vuotiaita.

Lyijyskandaali on jatkoa useille viime kuukausina sattuneille myrkytyksille Kiinassa. Viime vuonna viisi ihmistä kuoli ja yli 500 sairastui samasta syystä Liuyangissa Xian-joen varrella Hunain maakunnassa.

Joki on yksi saastuneimmista Kiinassa, mutta sen virrasta saa kuitenkin yhä juomavetensä yli 40 miljoonaa ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme