Mainos
Mainos

Yli 30 haavoittunut Istanbulin pommi-iskussa

Istanbulin pommi-iskussa haavoittuneiden määrä nousee. Poliisin mukaan haavoittuneita on yhteensä 32, joista 15 on poliiseja.

Istanbulin kuvernöörin mukaan haavoittuneista yhdeksän on edelleen sairaalahoidossa.

Itsemurhapommittaja räjäytti itsensä turistien suosimalla Taksim-aukiolla Istanbulin keskustassa. Iskun kohteena olivat ilmeisesti paikalla olleet poliisiautot.

Silminnäkijöiden mukaan ainakin yksi mies oli lähestynyt poliiseja kysyäkseen tietä, minkä jälkeen pommi oli räjähtänyt. Myös poliisi on kertonut, että pommittaja oli alustavien tietojen perusteella mies.

Kukaan ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Sekä Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n sissit että al-Qaida-verkosto ovat aikaisemmin räjäyttäneet pommeja kaupungissa.

Marraskuussa 2003 Istanbulissa tehtiin sarja itsemurhaiskuja, joissa kuoli 57 ihmistä ja haavoittui satoja.

Istanbulissa asuu yli 12 miljoonaa ihmistä. Taksim-aukio sijaitsee kaupungin eurooppalaisella puolella. Aukiolla on paljon turistikohteita, ravintoloita, kauppoja sekä hotelleja.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme