Mainos
Mainos

Yli 300 kuollut pyhiinvaelluksella Intiassa

Ainakin 300 pyhiinvaeltajaa on kuollut ja tuhat loukkaantunut hindujen uskonnollisen juhlan aikana Länsi-Intiassa.

Ainakin 300 hindupyhiinvaeltajaa on tallautunut tai palanut kuoliaaksi Länsi-Intiassa. Lisäksi ainakin tuhat ihmistä loukkaantui.

Onnettomuuden aiheutti temppelin lähellä syttynyt tulipalo, joka hätäännytti hindujen uskonnolliseen seremoniaan osallistuneen väkijoukon. Uhrien joukossa on myös naisia ja lapsia.Tulipalon syystä on erilaisia tietoja.

- Temppelille jonotettaessa syntyi nahinaa ja väkivaltaisuuksia, ja jotkut sytyttivät myyntikojuja palamaan, kertoi Maharashan osavaltion ministeri Vilasrao Deshmukh.

Eräs silminnäkijä kertoi ylikuumentuneesta sähkökaapelista, joka olisi pudonnut joidenkin pyhiinvaeltajien päälle, minkä jälkeen syntyi kaaos ihmisten rynnättyä juoksuun. Lisäksi viranomaiset kertoivat kaasusäiliöiden räjähtäneen.

Viranomaiset kertoivat, että pelastustyöt oli saatu käyntiin ja loukkaantuneita kuljetettiin sairaalaan. Ainakin 150 pyhiinvaeltajan ruumiit oli viranomaisten mukaan löydetty.

Onnettomuuden tapahtuessa yli 150 000 hindua oli pyhiinvaellusmatkalla suosittuun Mandher Devin temppeliin, joka sijaitsee lähes 300 kilometriä Bombaysta lounaaseen. Viimeksi vuonna 2003 yli 30 ihmistä tallautui kuoliaaksi Nasikin kaupungissa, niin ikään uskonnollisen juhlan aikana.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme