Mainos
Mainos

Yli 70 000 lapsen henki vaarassa Pakistanin tulva-alueella

Pakistanin tulva-alueen ihmisten tilanne on YK:n mukaan entistä kehnompi. Maailmanjärjestö arvioi, että kymmenettuhannet lapset ovat hengenvaarassa sairauksien, aliravitsemuksen ja nestehukan takia.

- Jos mitään ei tehdä, noin 72 000:n vaikeasta aliravitsemuksesta kärsivän lapsen henki on vakavassa vaarassa, sanoi YK:n humanitaarisen avun ohjauksesta vastaava Martin Mogwanja.

Etelään siirtyvät tulvat uhkaavat kahta kaupunkia Indusjoen varrella. Vesi nousi uhkaavasti asutusta kohti jo aiemmin osittain evakuoidussa Thattan kaupungissa, jossa tilanne näytti pahenevan tulvavallien korjaustöistä huolimatta. Shahdakotin kaupungissa tulvavallit puolestaan vaikuttivat kestävän, mutta vedenpinta nousi viranomaisten mukaan huolestuttavasti.

Jo kuukauden päivät kestäneissä Pakistanin tulvissa on saanut surmansa noin 1 600 ihmistä. Lisäksi seitsemän miljoonaa pakistanilaista on joutunut jättämään kotinsa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme