Mainos
Mainos

Yli 800 kuollut Gazassa - kouluisku järkytti

Gazan taistelujen uhriluku on noussut jo yli 800:aan, kertovat sairaalalähteet uutistoimisto AFP:n mukaan. 

Eilinen oli yksi yli kaksi viikkoa kestäneen konfliktin verisimmistä päivistä. Eniten huomiota sai Israelin YK:n ylläpitämään kouluun tekemä isku, jossa kuoli gazalaisviranomaisten mukaan ainakin 15 ihmistä. Mukana oli naisia ja lapsia. Loukkaantuneita oli yli 200.   

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon sanoo olevansa iskusta tyrmistynyt. Hän vetoaa voimakkaasti Israeliin ja Gazaa hallitsevaan Hamasiin, jotta osapuolet lopettaisivat konfliktin.  

Länsirannalla Israelin turvallisuusjoukot ovat ampuneet kolme palestiinalaista isossa mielenosoituksessa. Lisäksi ainakin sata ihmistä haavoittui.  

Israelin armeijan mukaan mielenosoittajiin käytettiin joukkojenhallintaa, kun he heittelivät kiviä, polttopulloja ja sulkivat tien poltetuilla autonrenkailla.  

Yhteenotto tapahtui Jerusalemin ja Ramallahin välissä sijaitsevassa Qalandiassa. Mielenosoitukseen osallistui ainakin 10 000 ihmistä.  

Länsirannan mielenosoituksissa on kuollut jo aiemmin tällä viikolla kaksi palestiinalaista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme