Mainos
Mainos

Yli puolen miljoonan henkilötiedot varkaille Britanniassa

Kyseessä on jo toinen lyhyen ajan sisällä tapahtunut tietovuoto Britanniassa.

Britanniassa noin 600 000 ihmisen henkilötiedot ovat joutuneet varkaiden käsiin. Tiedot katosivat, kun merivoimien upseerin kannettava tietokone varastettiin yli viikko sitten. Tapauksesta kerrottiin julkisuuteen kuitenkin vasta nyt.

Tietokone sisälsi brittien ilma- ja merivoimiin liittyneiden tai liittymisestä kiinnostuneiden ihmisten henkilötietoja. Koneelta löytyy myös usean tuhannen ihmisen pankkitietoja ja sosiaaliturvatunnuksia. Laite anastettiin upseerilta Birminghamissa keskisessä Englannissa.

Varkaus on hyvin kiusallinen pääministeri Gordon Brownille, joka on parhaillaan valtiovierailulla Kiinassa. Hänen kansansuosionsa on vajonnut lukuisten hallituksen kömmähdysten takia.

Marraskuussa Britanniassa ihmeteltiin miljoonien lapsilisänhakijoiden tietojen katoamista ja seuraavassa kuussa ihmisten terveystietojen häviämistä.

Poliisi kertoo tutkivansa viimeisintä tapausta perusteellisesti yhdessä puolustusministeriön kanssa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme