Mainos
Mainos

Yli puolet briteistä pitää lapsia eläiminä

Yli puolet briteistä on sitä mieltä, että lapset käyttäytyvät nykyään kuin eläimet. Lähes yhtä moni uskoo, että lapsista puhutaan villeinä aivan ansaitusti: he kun käyttäytyvät juuri villien tavoin.

Hyväntekeväisyysjärjestö Barnardon teettämä tutkimus ei muutenkaan anna brittien asenteista mairittelevaa kuvaa. Vastaajista 49 prosenttia uskoi lapsien olevan vaaraksi ikätovereilleen sekä aikuisille ja 43 prosenttia vaati pikaisia toimia jälkikasvun saamiseksi kuriin.

Barnardon mukaan viranomaisten tilastot osoittavat, että britit uskovat lasten ja nuorten tekevän puolet kaikista rikoksista. Oikea luku on 12 prosenttia.

- Tällaiset asenteet ja puheet ovat se todellinen rikos, koska ne eivät ainakaan rohkaise vaikeuksissa olevia nuoria muuttamaan käyttäytymistään, sanoi Barnardon johtaja Martin Narey. Tutkimukseen haastateltiin yli 2000:a ihmistä.

Britanniaa ovat viime aikoina kuohuttaneet näyttävästi uutisoidut nuorten väkivallanteot. Tammikuussa kolme nuorta hakkasi ja potki hengiltä kolmen lapsen isän, joka oli tullut valittamaan ryhmän käytöksestä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme