Mainos
Mainos

Yli sata kuoli iskussa karjapaimenten leiriin Etelä-Sudanissa

Hyökkäys karjapaimenten leiriin on vaatinut viranomaisten mukaan yli sadan ihmisen hengen Etelä-Sudanin pohjoisosassa tänään.

Hyökkääjät surmasivat leirissä 28 ihmistä. Poliisit ja sotilaat puolestaan surmasivat hyökkääjistä 85.

Levottomuuksien piinaamassa Etelä-Sudanissa ihmisillä on paljon aseita ja yhteenotot kilpailevien etnisten ryhmien välillä ovat tavallisia. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, liittyykö hyökkäys karjapaimenten leirin etnisiin jännitteisiin.

Eilen YK:n pakolaiskeskus Borin kaupungissa maan keskiosassa joutui aseellisen iskun kohteeksi. Iskussa kuoli viitisenkymmentä pakolaista, ja lisäksi keskuksen ulkopuolelta löytyi kymmenen hyökkääjän ruumiit. Verilöyly alkoi, kun aseistetut nuoret avasivat tulen siviilejä kohti. Tämän jälkeen YK:n rauhanturvaajat vastasivat tuleen.

Neljä kuukautta kestäneitä taisteluja on käyty presidentti Salva Kiirille uskollisten sotilaiden ja varapresidentin paikalta erotettua Riek Macharia kannattavien kapinallisjoukkojen välillä.

Konfliktilla on myös etninen ulottuvuus, sillä Kiir kuuluu dinka-kansaan ja Machar nuer-kansaan.

Etelä-Sudan on maailman nuorin itsenäinen valtio. Se itsenäistyi Sudanista kesällä 2011.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme