Mainos
Mainos

Yli sata kuollut Keski-Afrikassa

Keski-Afrikan tasavallan pääkaupungin yhteenotoissa on kuollut tänään yli sata ihmistä, kertovat silminnäkijät uutistoimisto Reutersille. 

Suurin osa ihmisistä on tapettu ilman tuliaseita, viidakkoveitsillä ja nuijilla. 

Avustusjärjestöt ovat jo pitkään varoittaneet, että maa on kansanmurhan partaalla. YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi tänään joukkojen lähettämisen maahan. Joukot koostuvat ranskalaisista ja afrikkalaisista sotilaista. Ranskalla on jo nyt sotilaita Keski-Afrikassa. 

Keski-Afrikan pääministeri vaati heti YK:n päätöksen jälkeen, että ranskalaissotilaiden on välittömästi puututtava tapahtumiin. 

Keski-Afrikan tasavalta on vajonnut kaaokseen sen jälkeen, kun kapinalliset syöksivät presidentin vallasta maaliskuussa.  

Myös Suomi aikoo myöntää maalle miljoonan euron edestä humanitääristä apua erityisesti lasten auttamiseen. Kehitysministeri Pekka Haavisto kuvaili valtion tilannetta "erittäin vakavaksi".   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme