Mainos
Mainos

Yli sata kuollut Kiinan tulvissa

Lounais-Kiinan tulvissa ja maanvyörymissä on kuollut jo ainakin 120 ihmistä ja yli 60 on kateissa, viranomaiset kertoivat.

Uutistoimisto Xinhua ilmoitti myös, että Kiina on sulkenut ensimmäistä kertaa laivoilta valtavan Kolmen rotkon patonsa Jangtsejoella sen jälkeen kun joki alkoi tulvia.

Tulvissa ja mutavyöryissä on Sichuanin maakunnassa saanut tähän mennessä surmansa 87 ihmistä ja viereisessä Chongqingissä 33.

- 87 kuollutta ei ole lopullinen luku -- Etsimme yhä lukuisia kadoksissa olevia ihmisiä, kertoi Sichuanin tulvavalvonnasta vastaavan keskuksen edustaja.

- Kateissa on yhä lukuisia ihmisiä, joten voimme olettaa, että kuolonuhrien määrä nousee yhä, vahvisti Kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liiton edustaja John Sparrow Pekingissä.

Kolmen rotkon pato asetettiin tänään hälytystilaan ja laivaliikenne padolla keskeytettiin. Heinäkuussa käyttöön otettu pato sijaitsee Hubein maakunnassa.

Kalliin ja kiistellyn Kolmen rotkon padon oli tarkoitus hillitä Jangtsen tulvia. Sadattuhannet ihmiset joutuivat muuttamaan muualle padon takia.

Noin 380 000 ihmistä on joutunut hakemaan turvaa tulvien vuoksi Sichuanissa ja noin satatuhatta on evakuoitu Chongqingissä, kertoivat viranomaiset.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme