Mainos
Mainos

Yli sata kuollutta merileijonaa löydetty Chilen rannoilta – valtaosa poikasia

Chilessä tutkijat ovat löytäneet yli 100 kuollutta merileijonaa rannoille ajautuneena maan pohjoisosassa kolmen viime kuun aikana. Suurin osa kuolleina löydetyistä merileijonista on ollut poikasia, kertoo CNN.

– Tätä tapahtuu pitkin koko Pohjois-Chilen rannikkoa ja olemme saaneet tietoa, että samaa tapahtuu myös Perussa, tutkija Carlos Guerra-Correa kommentoi CNN:n haastattelussa.

Kuolleet yksilöt ovat olleet patagonianmerileijonia (Otaria flavescens). Tutkijat ovat löytäneet merileijonia Mejillonesin niemimaalta, jossa tehdään säännöllisesti merentutkimusta.

Guerra-Correa on huolissaan siitä, että suurin osa kuolleista merileijonista on vastasyntyneitä, vaikka joukossa on ollut myös joitakin nuoria yksilöitä ja aikuisia.

– Joillakin näillä kuolleista eläimistä oli yhä napanuora kiinni, Guerra Correa kertoo.

– Löysimme yhden istukan kera.

Kuolevat nälkään

Guerra-Correan mukaan merileijonien kuolemien taustalla vaikuttaa monta syytä, joista yksi on El Niño-sääilmiö. El Niño tuo Chilen rannikoille lämpimämpää vettä, jossa on vähemmän planktonia, jota muun muassa merileijonien saaliisiin kuuluvat sardiinit ja anjovikset syövät.

Tämän seurauksena merileijonia nälkiintyy kuoliaaksi.

– Nälkiintyminen vaikuttaa etenkin naarasmerileijoniin, jotka ovat viimeisimmillään tiinenä. Siksi niiden poikaset menehtyvät synnytyksessä tai keskenmenoon.

Merileijonien nälkiintymistä aiheuttaa myös alueella rehottava ylikalastus.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme