Mainos
Mainos

Yli sata sotilasta jäi lumivyöryn alle Pakistanissa

Pakistanissa 124 sotilasta ja 11 siviiliä on jäänyt lumivyöryn alle. Vyöry tapahtui varhain aamulla Siachenin jäätiköllä lähellä Intian rajaa kiistellyllä Kashmirin alueella, ja se hautasi alleen kokonaisen sotilasleirin.

Liki vuorokauden kiivaiden etsintöjen jälkeen eloonjääneitä ei ole löydetty. Olosuhteet ovat äärimmäisen vaikeat, sillä vyöryn kuljettaman lumimassan syvyys on jopa 25 metriä.

-Se sattui aamukuudelta. Vyöryt tapahtuvat yleensä öisin, joten se yllätti heidät, sanoo kenraalimajuri Athar Abbas.

Pakistan ja Intia ovat riidelleet jäätikön hallinnasta yli 60 vuotta. Vuosien varrella tuhannet sotilaat ovat saaneet surmansa taisteluissa, mutta vieläkin useampi on menehtynyt kylmyyteen ja lumivyöryihin.

Olosuhteet yli 6000 metrin korkeudessa sijaitsevalla jäätiköllä ovat hyvin ankarat ja pakkanen voi laskea jopa -70 asteeseen. Joukkojen ylläpito maksaa arvioiden mukaan satojatuhansia euroja joka päivä.

Intia valtasi suurimman osan jäätiköstä taisteluissa 1984 ja haluaa pitää asemansa. Pakistan puolestaan on vaatinut, että Intian joukot vetäytyvät vuoden 1971 rajan taakse.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme