Mainos
Mainos

Yli tuhat lentoa peruttiin lumimyrskyn vuoksi Yhdysvalloissa

Viranomaisten mukaan myrsky on todennäköisesti pahimmillaan huomenna.

Yli tuhat lentoa jouduttiin perumaan eilen Yhdysvaltojen koillisissa osissa alueella riehuneen lumimyrskyn vuoksi. Lentoliikenteen lisäksi myös muu liikenne on ollut vaikeuksissa. Tilanteen odotetaan pahenevan vielä, sillä suurilta järviltä puhaltavaan jäätävään tuuleen odotetaan sekoittuvan Atlantilla vallitsevaa kosteaa ja lämmintä ilmaa.

Jäätävän tuulen ja lämpimän ilman kohtaamisen odotetaan muodostavan raivoisan lumimyrskyn itäiselle rannikolle. Viranomaisten mukaan myrsky on todennäköisesti pahimmillaan huomenna.

Tähän mennessä lentoja on jouduttu perumaan noin tuhat New Yorkissa ja Bostonissa sekä noin 400 Chicagossa. Lennoissa on ollut myös paljon myöhästymisiä.

Viranomaiset ovat kehottaneet alueen asukkaita huolehtimaan erityisesti iäkkäistä läheisistään, jotta näillä olisi tarpeeksi lämmintä ja riittävästi ruokaa odotettavissa olevan myrskyn ajaksi.

Alueilla on avattu myös suojia niitä tarvitseville sekä kehotettu autoilijoita siirtämään ajoneuvonsa pois tärkeimmiltä pelastusreiteiltä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme