Mainos
Mainos

Ruotsissa kaksi koulua kiinni uhkausten takia – epäiltynä teinityttö

Ruotsissa kaksi oppilaitosta pitää tänään ovensa kiinni sosiaalisessa mediassa esitettyjen uhkausten takia.  

Uhkaukset esitettiin Jodel-nimisessä viestisovelluksessa, jossa käyttäjät voivat keskustella anonyymisti. Uhkauksen kohteeksi joutuneet koulut ovat Örebron yliopisto ja Lyftetin koulu Gävlessä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, liittyvätkö uhkaukset toisiinsa.  

Lyftetin koulua uhattiin ilmeisesti pommilla. Gävlen poliisi on tehnyt tutkintaa koululla, mutta ei ole löytänyt mitään räjähteisiin viittaavaa. Varotoimena koulu pidetään kuitenkin tänään kiinni.  

Lyftetissä on oppilaita esikouluikäisistä yhdeksänteen luokkaan.  

Örebron yliopiston uhkauksesta epäillään 15-vuotiasta tyttöä, joka on poliisin mukaan tunnustanut teon äidilleen. Lauantai-iltana Jodeliin ilmestyneessä viestissä sanotaan, että jos haluaa selvitä hengissä, ei kannata mennä Örebron yliopistolle maanantaina.  

– On hyvä, jos osoittautuu, että tässä ei ollut kyse mistään vakavammasta. Haluamme kuitenkin olla täysin varmoja, että poliisi saa tutkimuksensa loppuun ja voimme sanoa, että yliopistoon on turvallista mennä ennen kuin avaamme koulun uudestaan, sanoi yliopiston viestintäjohtaja Sara Arvidson.  

Örebron yliopistossa on noin 17 000 opiskelijaa ja 1 200 työntekijää.  

Ruotsalaiskouluja on uhattu aiemminkin Jodelissa. Lokakuussa Lundin yliopisto suljettiin palvelussa esitetyn uhkauksen takia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme