Mainos
Mainos

Yliopisto sulki tilojaan säteilypelon takia Australiassa

Australialainen yliopisto on sulkenut toimistorakennuksensa ylimmät kerrokset, kun seitsemän työntekijää on saanut aivokasvaimen. Melbournen teknillisen yliopiston rakennuksen katolla on matkapuhelintukiasema.

Henkilöstön ammattijärjestön mukaan viisi sairastuneista on työskennellyt rakennuksen ylimmässä kerroksessa. Suurin osa on tehnyt töitä samoissa tiloissa yli kymmenen vuoden ajan.

-Tämä näyttäisi olevan enemmän kuin yhteensattuma, arvioi järjestön sihteeri Matthew McGowan melbournelaiselle Age-lehdelle.

Aiemman tutkimuksen mukaan säteily pysyy sallituissa määrissä eikä sillä ole yhteyttä kasvaimiin. Yliopisto ei kuitenkaan halua sulkea mitään mahdollisuuksia pois ja aikoo teettää uusia selvityksiä.

Säteily huolettaa myös osaa opiskelijoista, vaikka he eivät käytä ylimpiä kerroksia.

-Käytämme rakennusta joka päivä, ja se, mitä kuulimme niistä kahdesta kerroksesta, on pelottavaa. Jos säteily on vaikuttanut niihin ihmisiin, se voi vaikuttaa myös opiskelijoihin, sanoi opiskelija Melissa Fegent.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme