Mainos
Mainos

Yllätysero FBI:n johdossa – Trumpin haukkuma kriitikko lähti

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisin FBI:n apulaisjohtaja Andrew McCabe on eronnut yli kuukautta ennen eläkeikää. Presidentti Donald Trump halusi McCaben eroavan jo viikko sitten.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kuitenkin kiistää, että presidentillä olisi mitään tekemistä asian kanssa.

– Valkoinen talo ei tehnyt päätöstä eikä presidentti ollut osana päätöksentekoprosessia, Sanders sanoi maanantai-iltana.

McCabe toimi lyhyesti FBI:n pääjohtajana viime toukokuussa kun Trump oli erottanut edellisen pääjohtajan James Comeyn. Tämä puolestaan oli johtanut poliisitutkintaa mahdollisista venäläisyhteyksistä Trumpin vuoden 2016 vaalikampanjaan.

Washingtonissa arvellaan, että Trump on kuitenkin epäsuorasti vaikuttanut McCaben ennenaikaiseen eläkkeellelähtöön. Axios-uutistoimiston mukaan Trumpin nimittämä FBI:n pääjohtaja Christopher Wray uhkasi erota, kun oikeusministeri Jeff Sessions oli painostanut Wrayta erottamaan McCaben.

Trump on haukkunut McCabea siitä, että tämän vaimo Jill McCabe on ollut demokraattipuolueen senaattoriehdokas. Demokraattien mukaan Trump saattaa yrittää puhdistaa FBI:n itselleen epämieluisista henkilöistä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme