Mainos
Mainos

Ympäristöjärjestöt haastoivat Norjan oikeuteen Barentsinmeren öljynetsinnästä

Oslossa alkaa tiistaina oikeuden käynti Norjan valtiota vastaa öljynetsintäluvista pohjoisilla merialueilla. Valtion ovat haastaneet oikeuteen ympäristöjärjestö Natur og Ungdom sekä Greenpeace.

Järjestöjen mukaan Norja rikkoo öljynetsintälupia myöntämällä omaa perustuslakia vastaan. Perustuslain 112. pykälän mukaan jokaisella on oikeus terveyden kannalta turvalliseen ympäristöön. Lisäksi luonnonvaroja on hallinnoitava niin, että myös tulevien sukupolvien oikeudet otetaan huomioon.

Hallituksen asianajaja torjuu syytteet. Hänen mukaansa perustuslaki ei kiellä toimia, joilla on mahdollisesti kielteisiä ympäristövaikutuksia, mutta velvoittaa toimiin niiden torjumiseksi. Näin hallitus katsoo myös tehneensä.

Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän noin viikon.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot