Mainos
Mainos

Ympäristökokous jatkuu New Yorkissa

Yli 170:n maan korkean tason edustajat ovat jatkaneet tänään YK:n ympäristökokousta New Yorkissa. Kokouksessa käsitellään muun muassa ilmaston lämpenemistä, metsäasioita ja päästörajoitteita.

Lisäksi tarkoituksena on arvioida miten Rio de Janeirossa viisi vuotta sitten annetut ympäristösitoumukset on täytetty.

Euroopan johtajat ovat vaatineet ympäristökokoukselta tiukkaa kantaa muun muassa kasvihuonekaasujen päästöihin. EU-maiden lausunnossa todetaan, että ympäristöasiat vaativat nyt ripeitä toimia.

Haavisto puolusti sitovaa metsäsopimusta

Suomi ajaa osana EU:ta mahdollisimman sitovaa kansainvälistä metsäsopimusta vuoden 1999 jälkeiselle ajalle. Ympäristöministeri Pekka Haavisto puolusti voimakkaasti kansainvälistä metsäsopimusta ympäristökokouksessa pitämässään puheessa.

Haavisto johtaa Suomen valtuuskuntaa Rion seurantakokouksessa. Pitkälle tulevaisuuteen ulottuva sitoumus on hänen mukaansa olennaisen tärkeä, jos halutaan estää metsien häviämistä ja rappeutumista.
-Suomi uskoo, että oikeudellisesti sitova sopimus, joka koskisi kaikentyyppisiä metsiä, täydentäisi olemassaolevia sopimuksia, hän sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme