Mainos
Mainos

Ympäristöministerit vaativat korvauksia luonnon tuhoamisesta

Yli sadan maan ympäristöministerit vaativat korvausvastuuta luonnon tuhoamisesta ja kaikkien maiden sitoutumista kansainvälisiin ympäristösopimuksiin. Malmössä päättynyt kolmipäiväisen kokous edellytti myös, että ympäristötietous on saatava kaikkien ihmisten ulottuville.

Kokousta isännöinyt Ruotsin ympäristöministeri Kjell Larsson oli tyytyväinen yhteiseen julistukseen. -Tärkeintä on, että koko julistus henkii vahvaa halua puuttua ympäristöä uhkaaviin suuriin ongelmiin, hän sanoi.

Larssonin mukaan suurin edistysaskel oli korvausvaatimuksen kirjaaminen päätösasiakirjaan. Muilta osiltaan julistus ei ole niinkään toimintaohjelma, vaan poliittisen tahdon ilmaus, Larsson huomautti.

Läheskään kaikkia ministerien tekemiä esityksiä ei mahdutettu julistukseen. Britannian ympäristöministeri Michael Meacher ehdotti muun muassa kansainvälisen ympäristötuomioistuimen perustamista korvauskysymysten ratkaisemiseksi. Kuwait puolestaan esitti, että yritykset luovuttaisivat osan voitoistaan rahastoille, joilla tuettaisiin kestävää kehitystä. Malmön kokouksen järjestäjänä toimi YK:n ympäristöjärjestö Unep.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme