Mainos
Mainos

Ympäristötietoisuus lisääntyy Yhdysvalloissa

Tuoreen tutkimuksen mukaan tavalliset amerikkalaiset ovat muuttamassa kulutustottumuksiaan ympäristöystävällisempään suuntaan.

Ympäristötietoisuus lisääntyy Yhdysvalloissa. Eilen julkistetun kyselytutkimuksen mukaan kolme neljästä amerikkalaisesta aikoo vähentää energiankulutustaan tai lisätä kierrätystä ensi vuonna.

Kyselyn mukaan kaksi kolmesta amerikkalaisesta aikoo vähentää kemikaalien käyttöä kodeissaan ja vajaa puolet suunnittelee vaihtavansa muovikassit kangaskasseihin.

Yhdysvallat on maailman suurin saastuttaja, eikä se ole allekirjoittanut Kioton ilmastosopimusta. Maata on arvosteltu erityisesti fossiilisten polttoaineiden reippaasta kulutuksesta. Kyselytutkimuksen teettäneen konsulttiyhtiö Tillerin mukaan tavalliset amerikkalaiset ovat kuitenkin nyt muuttamassa kulutustottumuksiaan ympäristöystävällisemmiksi.

Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhatta ihmistä. Se toteutettiin puhelinhaastatteluina joulukuun alussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme