Mainos
Mainos

Yritti antaa helteellä sioille vettä, voi saada 10 vuotta vankeutta ilkivallasta

Kanadalaista eläinoikeusaktivistia voi odottaa jopa 10 vuoden vankeus hänen annettuaan vettä teurastamoon matkalla olleille sioille tukahduttavan kuumana kesäpäivänä, brittilehti Guardian kertoo.

Torontolaista Anita Krajncia ,48, syytetään ilkivallasta hänen otettuaan yhteen sikoja kuljettaneen ajoneuvon kuskin kanssa Ontariossa, Kanadassa kesäkuussa.

Krajnc ja toinen protestoija yrittivät antaa sioille vettä, kun ajoneuvoyhdistelmä oli pysähtynyt liikennevaloihin matkalla teurastamolle Toronton ulkopuolelle.

Tilanteesta kuvatulla videolla näkyy, kuinka auton kuljettaja Jeffery Veldjesgraaf kiipeää ulos ajoneuvosta kohdatakseen Kranjncin.

Jeesus sanoi, ”jos he ovat janoisia, antakaa heille vettä”, nainen kertoi Veldjesgraafille.

– Tiedätkö mitä, nämä eivät ole ihmisiä, senkin typerys, mies vastasi.

Veldjesgraaf uhkaa soittaa poliisille ja tiedustelee sitten, mitä Kranjnc oli laittanut veteen. Naisen kerrottua, että juoma oli vain vettä, ei kuljettaja usko häntä.

Sikojen omistaja Eric Van Boekel teki asiasta ilmoituksen poliisille seuraavana päivänä.

Maanantaina järjestetyssä kuulemisessa Kranjnc kertoi Guardianille, että tilanne on tyrmistyttävä ja että on hullua syyttää häntä ilkivallasta veden tarjoamisen jälkeen.

Sikojen omistaja Van Boekelin mukaan hänen eläimiään kohdellaan eettisesti ja kaikkien säädöksien mukaisesti. Hän kertoi olleensa huolestunut sekä tuotteidensa että eläinoikeusaktivistien turvallisuudesta, sillä aktivisteilla on toisinaan tapana tulla hyvin lähelle suuria kuljetusajoneuvoja niiden ollessa pysähtyneinä liikennevaloihin.

– Meillä ei sinällään ole ongelmaa protestoijien kanssa. Tämä on vapaa maa. Emme yhdy heidän näkemyksiinsä, mutta heillä on oikeus mielipiteeseensä kuten meilläkin. Jos he haluavat protestoida turvallisesti ja järkevästi, heille on tarjottu siihen mahdollisuus.

Seuraavan kerran Kranjncin tapausta käsitellään 15. päivä joulukuuta.

Tapaus on synnyttänyt suuren raivon sosiaalisessa mediassa. Kranjncin tekoa on puolustettu muun muassa mikroblogipalvelu Twitterissä ja hänen tuekseen on kerätty adresseja.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme