Mainos
Mainos

Yritti auttaa uhria, tuomittiin syyttömänä kuolemaan – Kiinalta poikkeuksellinen myönnytys

Kymmeniä viranomaisia on saanut rangaistuksen Kiinassa tapauksessa, jossa syytön mies tuomittiin murhasta kuolemanrangaistukseen. 

Asiasta kertoo BBC

Nuorukainen tuomittiin 18-vuotiaana naisen murhasta, joka tapahtui vuonna 1996 tehtaan vessassa. Sarjaraiskaaja kuitenkin tunnusti murhan vuonna 2005, mutta kuolemaan tuomitun miehen maine puhdistettiin virallisesti vasta 2014.

Nyt Kiina on nuhdellut 27 viranomaista antanut heille ”hallinnollisen rangaistuksen". Tuomioiden mitätöinti on maassa erittäin harvinaista. 
Syyttömän miehen vanhemmille annettiin vahingonkorvauksena vajaat 4500 euroa. 

Mediatietojen mukaan syyttömänä kuolemaan tuomittu mies oli kuullut naisen itkevän ja yrittänyt auttaa häntä. Hän oli ilmoittanut asiasta poliisille, mutta joutuikin itse syytetyksi. 

Lähes kaikki syytetyt tuomitaan

Uutistoimisto AFP:n puolestaan kertoo tapauksesta, jossa taposta epäilty mies vapautettiin vankilasta yli 20 vuoden jälkeen. Hänet todettiin syyttömäksi, sillä todisteita ei ollut. 

Kiinan oikeuslaitos on tiukasti kommunistisen puolueen hallinnassa ja AFP:n mukaan peräti 99 prosenttia rikoksesta syytetyistä tuomitaan. Pakotetut tunnustukset ovat yleisiä. 

Väärät tuomiot ovat herättäneet runsaasti keskustelua ja suuttumusta Kiinassa viime vuosina.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme