Mainos
Mainos

Yrittikö Bostonin pommiepäilty ampua itsensä?

Bostonin pommi-iskuista epäillyn Dzhohar Tsarnajevin tila on vakava, mutta vakaa. Hän ei ole vielä pystynyt puhumaan.

Tsarnajev, 19, haavoittui poliisin takaa-ajossa. CBS-uutisten mukaan tutkijat epäilevät, että hän myös saattoi ampua itseään ennen pidätystä. Tietoa ei ole vahvistettu.

Dzhoharin epäillään olleen veljensä Tamerlanin kanssa Bostonin pommi-iskujen takana. Veli kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa toissa päivänä.

Iskujen motiivi on edelleen hämärän peitossa.

New York Timesin mukaan Dzhohar on Yhdysvaltain kansalainen, mutta hänen isoveljensä ei ollut. Lehden mukaan Tamerlan haki kansalaisuutta viime vuonna, mutta hänen hakemuksensa oli edelleen viranomaisten tutkittavana.

Viranomaislähteiden mukaan tutkinta aloitettiin, koska Tsarnajev oli ollut vuonna 2011 FBI:n haastateltavana yhteyksistä tshetsheeniterroristeihin.

Osa kongressin republikaaneista vaatii, että Dzhoharia käsiteltäisiin "ulkomaalaistaistelijana", kuten Guantanamon vankileirin vankeja. Linjaus rajoittaisi hänen oikeuksiaan, ja hänet saatettaisiin tuomita sotaoikeudessa siviilikäsittelyn sijaan.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme