Mainos
Mainos

Yritysten joukkopako: Jo yli 800 siirtynyt pois Kataloniasta

Katalonian itsenäistymisen vastustajien mukaan hankkeella on jo ollut tuhoisia vaikutuksia Espanjan talousveturina tunnetulle alueelle.

Jo yli 800 yritystä on ilmoittanut siirtävänsä päämajansa pois Kataloniasta poliittisen epävarmuuden takia. Torstaina Espanjan talousministeri Luis De Guindos sanoi, että tämä on vasta esimakua siitä, mitä on luvassa, jos itsenäistymishanketta jatketaan.

Nykyisellään Katalonia vastaa noin viidenneksestä Espanjan bruttokansantuotteesta ja neljänneksestä sen viennistä. Espanjan talousministeriön mukaan Katalonian bruttokansantuote putoaa neljänneksen, jos alue itsenäistyy.

Turismi on Katalonian tärkeimpiä elinkeinoja. Viime vuonna neljännes Espanjaan saapuneista ulkomaalaisista matkailijoista matkusti juuri Kataloniaan.

Espanjan matkailualan etujärjestön Excelturin mukaan loppuvuoden hotellivaraukset ovat kriisin takia pudonneet 20 prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme