Mainos
Mainos

Ystävänpäivää juhlitaan ympäri maailmaa

Huominen ystävänpäivä näkyy maailmalla vuosi vuodelta yhä suurempana ilmiönä. Ihmiset muistavat läheisiään kukilla, korteilla, pienillä lahjoilla ja makeisilla. Suomessa muistetaan lähinnä ystäviä, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa päivä on rakastavaisten.

Tänä vuonna belgialaiset suklaakauppiaat tosin jännittävät, miten hyvin konvehdit käyvät kaupaksi. Kaakaopavun maailmanmarkkinahinnan nousu näkyy suklaan hinnassa ja toisaalta myös maailmanlaajuinen talouden taantuma saattaa vaikuttaa ihmisten ostotottumuksiin.

- Luulen, että tästä sesongista tulee huonompi kuin viime vuonna, toteaa belgialaisen suklaaputiikin omistaja Myriam Wittamer.

Suomessa ystävänpäivä on vakiinnuttanut asemansa. Postille ystävänpäivä onkin jo toiseksi suurin sesonki joulun jälkeen. Myös nettikortteja löytyy lähes kaikkien

Mutta mistä löytyy rakastavaisten ystävänpäiväkohteet? Kärkipäähän sijoittuvat luonnollisesti Pariisi ja Rooma. Romanttista lomaa halajaville suositellaan myös Intian Taj Mahalia.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme