Mainos
Mainos

Zaire ajautumassa sotaan

Zaire on ajautumassa sotaan itäisellä alueellaan, missä Zairen armeijan mukaan sekä Ugandan, Ruandan että Burundin joukot tukevat tutsikapinallisia heidän hyökkäyksessään armeijaa vastaan. Asiasta kertoivat läntiset sotilaslähteet tänään.

Zairen armeijan mukaan tuhannet ugandalaiset sotilaat taistelevat sissien rinnalla alueen pohjoisosassa. Sissien kerrotaan tällä rintamalla edenneen aina Bunian kaupunkiin.

Ruandalaisten puolestaan kerrottiin olevan mukana taisteluissa noin sadan kilometrin päässä Gomasta, ja burundilaisten vielä etelämpänä. Ruandalaisjoukot ovat Zairen puolustusministeriön edustajan mukaan etenemässä kohti Shaban maakuntaa.

Tutsikapinallisten johtaja kiisti, että heillä olisi tukenaan muiden maiden joukkoja. Hän myönsi kuitenkin, että kapinallisilla on "erittäin ystävälliset" suhteet sekä Ugandaan että Ruandaan, jotka tukevat sissejä poliittisesti. Sissijohtajan mukaan Zairen ja Belgian väitteet muiden maiden joukkojen osallistumisesta ovat vain yrityksiä tehdä konfliktista kansainvälinen.

Zairen presidentti Mobutu Sese Seko määräsi armeijansa aiemmin tässä kuussa vastahyökkäykseen menetettyään sisseille pitkän kaistaleen itäistä aluettaan. Sissien mukaan hallituksen vastaisku on epäonnistunut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme