Mainos
Mainos

Zaire katkaisi suhteet naapurimaihinsa

Zairen väliaikainen parlamentti on päättänyt katkaista suhteet kolmeen naapurimaahan Ruandaan, Burundiin ja Ugandaan. Valtion radion mukaan parlamentti äänesti myöhään eilen ylivoimaisella ääntenenemmistöllä suhteiden katkaisemisen puolesta.

Ilmoituksesta ei käynyt heti selville, milloin parlamentin päätös astuu voimaan. Zairen hallitus on syyttänyt Ruandaa, Burundia ja Ugandaa Itä-Zairen taisteluihin sekaantumisesta.

Ainakin seitsemän Afrikan valtion edustajat kokoontuvat 5. marraskuuta Keniaan huippukokoukseen, jossa keskitytään Itä-Zairen tilanteeseen, kertoi Kenian ulkoministeriön edustaja perjantaina. Myös Zaire on kutsuttu mukaan, mutta se ei ole vielä ilmoittanut osallistumisestaan.

Zaire torjui eilen jyrkästi vaatimukset aloittaa neuvottelut naapurimaiden kanssa.
-Hallitus ei ryhdy minkäänlaisiin neuvotteluihin eikä osallistu alueellisiin konferensseihin niin kauan kun osa valtiosta on ulkomaisten joukkojen miehittämänä, Zairen pääministeri Kengo wa Dondo sanoi hätäistunnossa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme