Mainos
Mainos

Zairen sissijohtajalta takaraja neuvotteluille

Suurinta osaa Itä-Zairesta hallussaan pitävä sissijohtaja Laurent-Desire Kabila vaati tänään Zairen hallitusta aloittamaan neuvottelut viimeistään 21. päivä helmikuuta. Vaatimuksen välitti sissien edustaja Raphael Ghenda. Sissijohtaja uhkasi aloittaa suurhyökkäyksen, jos hänen neuvotteluvaatimukseensa ei vastata.

Zairen armeija on hiljattain yrittänyt vallata Itä-Zairen takaisin hallituksen valvontaan, mutta näyttää epäonnistuneen pyrkimyksissään.

Kabilan uhkavaatimus annettiin julkisuuteen samaan aikaan kun Zairen presidentti Mobutu Sese Seko matkusti Etelä-Ranskasta Marokkoon tapaamaan kuningas Hussein II:sta. Kinshasassa ilmestyvän sanomalehden mukaan Mobutun on määrä palata Zaireen lauantaina.

Zairen presidentti on toipunut syöpäleikkauksesta Ranskassa. Hän palasi Zaireen joulukuussa, mutta viipyi tuolloin kotimaassaan vain kolmisen viikkoa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme