Mainos
Mainos

Zairen tutsikapinalliset voitokkaina

Zairen hallitusta vastaan taistelevat tutsikapinalliset valtasivat tänään kaksi kaupunkia Zairen itärajan tuntumassa. Kiivaat taistelut hallituksen joukkojen ja tutsien välillä ovat aiheuttaneet uuden, mittavan pakolaisaallon alueelta. Myös avustusjärjestöt valmistautuivat viikonvaihteessa evakuoimaan henkilönkuntansa levottomuuspesäkkeestä, jonne Zairen hallitus on julistanut poikkeustilanteen.

Tutsikapinalliset ottivat haltuunsa Tanganjikajärven pohjoisrannalla sijaitsevan Uviran kaupungin Zairen ja Burundin välisen rajan tuntumassa. Myöhemmin avustustyöntekijät ilmoittivat myös Rutshurun kaupungin joutuneen kapinallisten haltuun. Rutshuru sijaitsee noin 50 kilometriä Goman kaupungista pohjoiseen.

Taistelut ovat levittäneet paniikkia Itä-Zairessa olevien ruandalaispakolaisten keskuudessa. Kymmenet tuhannet Ruandan tutsipakolaiset lähtivät lauantaina Goman pohjoispuolella sijaitsevalta leiriltään alueelle tehdyn hyökkäyksen jälkeen.

Nairobissa työskentelevä YK:n edustaja arvioi, että liikkeellä on yhteensä 200 000 pakolaista, joilla ei ole vettä eikä ruokaa.
(STT-Reuter-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme