Mainos
Mainos

Zakajev voidaan karkottaa - jos hän hakee turvapaikkaa

Tshetshenian varapääministeri Ahmed Zakajev voidaan karkottaa, jos hän hakee poliittista turvapaikkaa Tanskasta, kirjoittaa tanskalainen Dagen-lehti tänään. Niin kutsutun Dublinin sopimuksen mukaan Tanskan viranomaiset voivat päättää palauttaa hänet johonkin niistä "turvallisista" maista, jotka ovat myöntäneet hänelle viisumin.

-Siinä samassa, kun hän hakee turvapaikkaa, ryhtyy Tanska arvioimaan onko se ensimmäinen turvapaikkamaa, vai voidaanko hänet palauttaa johonkin niistä maista, joissa hän on viimeksi käynyt, sanoi Tanskan ihmisoikeuskeskuksen johtaja Morten Kjärum lehdelle.

Zakajevilla on Schengen-viisumi, jonka on myöntänyt Belgian lähetystö Lontoossa. Lisäksi hänellä on viisumit sekä Sveitsiin että Britanniaan. Zakajev pidätettiin keskiviikkona Tanskassa Venäjän pyynnöstä. Venäjä epäilee hänen mm. osallistuneen Moskovan teatterikaappauksen suunnitteluun. Venäjä on pyytänyt hänen luovuttamistaan.

(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme