Mainos
Mainos

Zhirinovski: Tartto ja Narva liitettävä Venäjään

Äärinationalistinen venäläispolitiikko Vladimir Zhirinovski vaatii Viron kaupunkeja, Tarttoa ja Narvaa liittämistä Venäjään. Zhirinovski uhoaa, että jos hänen liberaalidemokraattinen puoleueensa pääsee valtaa joulukuisissa parlamenttivaaleissa, Venäjä ehdottaa rajalinjan siirtämistä lännemmäksi.

Äärinationalistinen venäläispoliitikko Vladimir Zhirinovski vaatii Narvan ja Tarton liittämistä Venäjään, kertoo virolainen lehti Postimees tiistaina. -Narva ja Tartto on otettava Virolta, ne ovat venäläisiä kaupunkeja. Heille pitäisi jättää vain Tallinna ja Pärnu, Zhirinovski sanoi Postimeesin mukaan Ivangorodin kaupungissa maanantaina pidetyssä vaalitilaisuudessa.

Zhirinovski sanoo, että jos hänen liberaalidemokraattinen puolueensa pääsee valtaan joulukuisissa parlamenttivaaleissa, Venäjä ehdottaa rajalinjan siirtämistä lännemmäksi neuvotteluissa Viron kanssa. Narva ja Ivangorod sijaitsevat maitten välisen rajajoen, Narvanjoen, vastakkaisilla rannoilla.

Viron parlamentin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Marko Mihkelson sanoi uutistoimisto AFP:lle, että Zhirinovski on aina ollut "vapaa-ajattelija ulkopolitiikassa, eikä hänellä ole suurtakaan merkitystä."

(MTV3-STT-BNS-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme