Mainos
Mainos

Zikavirus leviää nyt hyttysten välityksellä manner-Yhdysvalloissa

Zika-virus on alkanut levitä hyttysten välityksellä myös Manner-Yhdysvalloissa.

Terveysviranomaisten mukaan tautia levittäviä hyttysiä on toistaiseksi vain yhdellä pienellä alueella Floridan osavaltion eteläkärjessä Miamin suositussa katutaidekaupunginosassa Wynwoodissa.

Taudin tiedetään tarttuneen hyttysenpistosta neljään ihmiseen.

Yhteensä noin 1 600 ihmisen on todettu sairastuneen zikaan Yhdysvalloissa, mutta Miamin neljää zika-potilasta lukuun ottamatta sairastuneet ovat saaneet taudin joko vierailtuaan zika-alueella tai harrastettuaan suojaamatonta seksiä zika-alueella vierailleen henkilön kanssa.

Washington Post -lehden mukaan Yhdysvaltojen valtakunnallinen tartuntatautivirasto pitää varmana, että taudin leviäminen hyttysten välityksellä Manner-Yhdysvalloissa on nyt alkanut.

– Nämä ovat ensimmäiset paikallisesti levinneet zika-tapaukset Manner-Yhdysvalloissa. Kuten olemme ennakoineet, zika on nyt täällä, sanoi viraston päällikkö Tom Frieden lehden mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme