Mainos
Mainos

Zikavirusta kantavat hyttyset levinneet jo Yhdysvaltoihin? Lomarannikolla mystisiä tartuntoja

Yhdysvalloissa Floridassa terveysviranomaiset tutkivat neljää mahdollista zikavirustartuntaa, jotka eivät liity matkustamiseen, kertovat muun muassa BBC ja CNN.

Aiemmin Yhdysvalloissa on todettu zikavirusta vain matkoilta palanneilla henkilöillä. Nyt tutkinnassa olevat mystiset tartunnat viittaisivat siihen, että virusta saattavat levittää Etelä-Floridassa myös hyttyset.

Tapauksista kaksi on havaittu Browardin piirikunnassa ja kaksi Miami-Daden piirikunnassa, missä sijaitsee paljon suosittuja turistirantakohteita, muun muassa Miami Beach.

Zika saattaa olla paikallista kantaa

Kukaan tartunnan saaneista ei ole matkustanut zika-alueille.

– Näyttö viittaa siihen, että virus saattaa levitä paikallisesti hyttysten välityksellä Etelä-Floridassa, Tom Skinner paikallisesta tautikeskuksesta kommentoi CNN:lle.

Skinner huomauttaa, että muista hyttysten välityksellä leviävistä taudeista on samantyyppisiä kokemuksia alueella. Esimerkkinä hän mainitsee kuumetauti chikungunyan.

Viranomaiset yrittävät nyt varmistaa, onko zika alkanut levitä alueella hyttysten mukana. He keräävät näytteitä ja tutkivat taloja, pihoja ja ihmisiä hyttysten lentosäteen alueella.

Floridassa on tähän mennessä havaittu CNN:n mukaan 381 zika-virustartuntaa, joista 53 on todettu raskaana olevilla naisilla.

Tutkijat ovat aiemmin arvioineet, että maailmanlaajuisesti jopa 93,4 miljoonaa ihmistä voi vielä saada tartunnan ennen kuin epidemia laantuu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme