Mainos
Mainos

Zimbabwe kielsi ruoka-avun

Zimbabwen hallitus on vaatinut, että kansainväliset avustusjärjestöt lopettavat humanitäärisen avun toimittamisen maahan. Mikäli avustuksen lopetetaan jää arviolta kaksi miljoonaa ihmistä ilman ruoka-apua.

Zimbabwessa toimivien kansalaisjärjestöjen on nyt haettava uudelleen toimilupaa ja luvattava, etteivät ne sekaannu politiikkaan. Zimbabwen hallitus on jo kieltänyt yhden maailman suurimman avustusjärjestö CAREn avustuskuljetukset köyhtyneeseen maahan. Nyt avustuskieltoa on kuitenkin laajennettu koskemaan kaikkia riippumattomia avustusjärjestöjä.

Ihmisoikeusjärjestöt ja avustustyöntekijät ovat sanoneet, että avustusten kieltäminen on osa hallituksen laajempaa strategiaa peittää ihmisoikeusrikkomukset ulkopuolisten katseilta.

Zimbabwe on ollut huomion kohteena maaliskuisten presidentinvaaliensa takia. Vaaleissa esiintyneiden epäselvyyksien vuoksi maassa joudutaan järjestämään uudet vaalit. Nykyisen presidentin Robert Mukaben hallinnon jäsenet ovat boikotissa useissa maissa. Aikaisemmin yhdeksi Afrikan rikkaimmiksi valtioiksi luetun Zimbabwen talous on tällä hetkellä kriisissä ja maan työttömyysprosentti on ylittänyt 80.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme