Mainos
Mainos

Zimbabwe vaatii Cecil-leijonan ampuneen hammaslääkärin luovuttamista

Zimbabwe vaatii Cecil-leijonan ampuneen yhdysvaltalaishammaslääkärin luovuttamista.

Ympäristöministeri Oppah Muchingur sanoo maan vetoavan viranomaisiin, jotta minnesotalainen Walter Palmer luovutettaisiin Zimbabween vastaamaan laittomasta teostaan. Muchingur kuvaili Palmeria "ulkomaalaiseksi salametsästäjäksi".  

Palmer ampui Zimbabwessa noin kuukausi sitten Cecil-nimellä tunnetun leijonan, jolla oli Oxfordin yliopiston seurantapanta. Cecil oli yksi Zimbabwen vanhimmista ja kuuluisimmista leijonista.  

Palmer on puolustautunut sanomalla, että hän palkkasi ammattilaisoppaat, jotka vakuuttivat metsästyksen olevan laillista. Palmerin on kerrottu maksaneen 50 000 dollaria eli noin 47 500 euroa Cecilin ampumisesta.

 Tapaus on nostattanut kansainvälisen vihamyrskyn, ja Palmer on saanut sekä tappouhkauksia että vihapostia sosiaalisessa mediassa.

 Yhdysvaltojen viranomaiset ovat ilmoittaneet alkavansa tutkia leijonan ampumista. Maan sisäministeriön alaisuudessa toimiva kala- ja villieläinten suojelupalvelu pyytää nyt Palmeria ottamaan välittömästi yhteyttä virastoon. Mies on toistaiseksi pysytellyt piilossa julkisuudelta.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme