Mainos
Mainos

Zimbabwe valittaa: Kiinassa valmistetut kondomit liian pieniä – "Kiinalaisille ohuus on tärkeää eikä niinkään koko"

Nyt se on virallista: Kiinassa valmistetut kondomit ovat osoittautuneet turhan pieniksi afrikkalaisille miehille. Asiasta kertoo South China Morning Post.

Zimbabwen terveysministeri David Parirenyatwa huomautti viime viikolla pääkaupunki Hararessa pidetyssä HIV/aids -torjuntaseminaarissa kiinalaiskondomien liian pienestä koosta.

– Nuorisolla on kondomi, jota mielellään käytetään, mutta me emme valmista sitä. Tuomme kondomimme Kiinasta, ja jotkut miehet valittavat, että ne ovat liian pieniä. Ministeri vaati, että Zimbabwen tuli valmistaa itse kondomeja, eikä tuoda niitä. Kondomi on tärkeä ehkäisyvälinen eteläisessä Afrikassa sekä ei-toivottujen raskauksien että laajalle levinneen HI-viruksen torjunnassa.

Kiinalaisvalmistaja on kuitenkin valmis muuttamaan kokoa.

– Meillä on sekä kyky että velvollisuus siihen, ja olemme jo aloittaneet kuluttajakyselyt, vastaa Zhao Chuan, pääjohtaja kondomiyhtiö Beijing Daxiang and His Friends Technology'ssa.

Kolme vuotta sitten tehdyssä Target map - kyselyssä kävi ilmi huomattava keskimääräinen kokoero. Useissa Afrikan maissa jäykän peniksen keskikoko oli noin 16 cm, kun joissakin Aasian maissa koko oli noin 11 cm.

Zhao myöntää, että kuluttajatottumukset ja vaatimukset vaihtelevat maittain ja alueittain.

– Kiinalaisille ohuus on tärkeää eikä niinkään koko. Amerikkalaiset haluavat pehmeyttä, Zhao kuvailee.

Kiina on maailman johtavia kondominvalmistajia ja niitä tekee yli 300 yritystä 3 miljardin kondomin vuosivauhtia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot