Mainos
Mainos

Zimbabwen armeijan johtaja esitti harvinaislaatuisen varoituksen hallitsevalle puolueelle

Zimbabwen armeijan johtaja on vaatinut maan johtavaa Zanu-PF-puoluetta lopettamaan puolueen sisällä meneillään olevan "puhdistuksen". Armeijan johtajan Constantino Chiwengan mukaan sotilaat puuttuvat tarvittaessa tilanteeseen.

– Käynnissä olevan, selvästi puolueen jäseniin kohdistuvan puhdistuksen on loputtava välittömästi, Chiwenga sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hän kommentoi asiaa viikko sen jälkeen, kun Zimbabwen presidentti Robert Mugabe erotti varapresidentti Emmerson Mnangagwan. Syyksi sanottiin epälojaalisuus.

Mnangagwaa pidettiin ennen erottamista yhtenä ennakkosuosikeista Mugaben, 93, seuraajaksi. Nyt todennäköisin seuraajaehdokas on Mugaben Grace-vaimo, joka oli vaatinut Mnangagwan erottamista.

Maasta poistuneella Mnangagwalla on kuitenkin vahvat armeijakontaktit. Hän on myös vannonut palaavansa maahan ja vaativansa johtavan puolueen jäseniä erottamaan Mugaben. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme